Народно събрание

Мустафа Карадайъ: Диалог, за да има редовен кабинет след поредните ненужни предсрочни избори

Политическите партии, участниците в изборите, трябва да си дадат сметката, че следващият парламент няма да е кой знае колко по различен от предходните четири като структура. Това коментира пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Следващият парламент пак ще бъде фрагментиран и политическите партии трябва да имат такова поведение до изборите, че след тях да могат да говорят, да има разговори, да има диалог, за да се сформира мнозинство, категоричен бе Карадайъ.

На въпроса в оставащите няколко работни дни на парламента кои са важните закони, върху които трябва да се съсредоточат депутатите, Карадайъ отговори: „Да се ориентираме към изборите. В тази ситуация каквито и дългосрочни политики, велики, гениални задачи да решаваме, нищо няма да оправим за тези 2-3 дни.”.

Трябва да има диалог, за да има редовен кабинет, за да се преодолее политическата криза, да има политическа стабилност, за да можем да преодоляваме останалите кризи, които са налични в момента, заяви лидерът на ДПС.

Но и българските граждани трябва да се отнесат към тези избори със същата отговорност. Нужно е да преценят кои са партиите на диалога, на стабилността и да им дадат тежест, а не на деструктивните проксита, които единствено и само се опитват да разрушават, категоричен бе Карадайъ.

Попитан кога трябва да са изборите, Мустафа Карадайъ заяви: „Тогава, когато президентът ги насрочи с указ.”.

Но като разсъждаваме, опциите не са много. Имаме две - 26 март или 2 април. Защото ако оставим вота след 2 април влизаме в католическия Великден, в православния Великден и в мюсюлманския Байрам. Всяка седмица сме на празници и по време на  празници сигурно няма да правим избори. Така че, когато ги насрочи президентът, тогава ще ходим на поредните ненужни предсрочни парламентарни избори, обобщи Карадайъ.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност