Народно събрание

Рамадан Аталай: Да сложим ред в енергетиката

Да сложим ред в енергетиката. Този призив отправи към пленарната зала зам.-председателят на парламентарната комисия по енергетика Рамадан Аталай, народен представител от ДПС, по време на дебатите по проекторешението да връщане на Иван Иванов като шеф на КЕВР. То бе внесено от „Има такъв народ”, след като вчера „Продължаваме промяната”, „Демократична България” и БСП отказаха да включат в дневния ред на НС аналогичното проекторешение, депозирано от ДПС. Същото предложение имаше и ГЕРБ. Връщането на Иванов се налага, след като Конституционният съд обяви за противоконституционен избора на новия председател на КЕВР Станислав Тодоров. Това означава, че той изобщо не е бил избиран и на поста остава Иван Иванов. Това обаче трябва да бъде потвърдено с решение на парламента.

Нека преди да си отидем от тази зала и да се явим на избори да подкрепим решението, което ни е предложено, призова Аталай. И каза, че е оттеглил своето проекторешение, защото това на ИТН е идентично и иска да има консенсус.

Вашето време свърши, колеги, но това не означава, че нямате право да се явите още веднъж на избори и да се върнете тук вече по-обучени и по-опитни, каза Аталай и припомни, че парламентът е приел много противоконституционни решения – от мораториума върху цената на тока до избора на шеф на КЕВР.

Вие продължавате да се държите арогантно, както не би трябвало да се държи един народен представител, каза още Аталай. Моля „Промяната”  – продължавате ли я, прекратявате ли, не знам, да подкрепи решение, бъдете мъже, апелира Рамадан Аталай.

И заяви: „Поне не давайте възможност на Кирил Петков да влезе и в ядрената енергетика. От вчера натиска председателя да подпише неща, които не се различават от двата кораба, за които подписаха в Америка.”.

Да натиснем зеленото копче и по живо по здраво на избори - дано да се видим и в следващия парламент, обобщи Аталай.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност