Народно събрание

Александър Несторов: България получава газ от фирма, собственост на "Газпром", с 30% по-скъпа цена. Хората у нас плащат 100 млн. повече на месец

Докладът на временната комисия за проверка на обстоятелствата, довели до спиране на природния газ от „Газпром експорт“ и проведената процедура за избор на алтернативни доставчици от „Булгаргаз“, отбелязва влошеното състояние на "Булгаргаз". Това заяви народният представител от ДПС Александър Несторов по време на дебатите по доклада в пленарна зала. Той призова да се сравни финансовото състояние на "Булгаргаз" преди и сега. И изтъкна нелепия начин, по които кабинетът взема това решение на "оперативно" заседание и после се оправдава със зам.-министър.

Тоталната безстопанственост, за която ние предупреждавахме от тази трибуна в навечерието на войната, да се продават стотици хиляди мегавати от Чирен, прави газа по-скъп отколкото е, каза Несторов.

Важно е да се отбележи, че докладът разкри как България получава газ от фирма, собственост на "Газпром" с 30% по-скъпа цена, което води поне 100 милиона месечно повече на българския данъкоплатец, съобщи народният представител от ДПС.

Националната сигурност е в заплаха. Само некомпетентността е по-голяма от корупцията в управлението на природния газ, категоричен бе Несторов.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност