Народно събрание

Мустафа Карадайъ: Видяхме как се изчегъртват свободата на словото, демокрацията и държавността. Отиваме на избори - да възстановим нормалността!

Видяхме как се изчегъртва изобщо свободата, как се изчегъртва достойнството, честта. Видяхме как се изчегъртва демокрацията, държавността, видяхме как се изчегъртва държавата. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на Парламентарната група на Движението.

Нарушаването на Конституцията и законите на страната се превърна в емблема на ПП, на тази власт. А ПП вече го знаете – това е Провалът на Прокопиев, каза Карадайъ. Той заяви, че отиваме на избори и призова: "След тях ще трябва в диалог и с общи усилия да преодоляваме кризите и да решаваме проблемите на хората. Но за да започне диалогът, трябва да спре лъжата по адрес на опонентите, да спре реставрацията на комунизма.".

Ето цялата декларация на ПГ на ДПС:

Уважаеми госпожи и господа народни представители,

Една тема вълнува в последните дни обществеността и публичното пространство. Темата, свързана със записите, които видяхме в петък. В потвърждение на петъчната ни декларация и коментариите какво има и какво няма в тези записи, кой какво е видял и какво не е видял.

Уважаеми госпожи и господа народни представители,

Ние видяхме свободата на словото, видяхме как се изчегъртва свободата на словото по метода "кой видял – видял, сваляйте записите". Това е разбирането за свободата на словото. Видяхме как се изчегъртват неудобните за десните болшевики теми от медиите и публичното пространство. Пък в последствие казват какво има толкова в тези записи. Но начина на изчегъртване от публичното пространство също го видяхме.

Видяхме как се изчегъртва изобщо свободата, как се изчегъртва достойнството, честта.

Видяхме как се изчегъртва демокрацията, държавността, видяхме как се изчегъртва държавата – държавата на моята Родина.

И за да може да се случва всичко това на десните болшевици, пак от записа видяхме, че му е нужен черен дявол в лицето на политическите опоненти, неудобни опоненти, за да може те да изглеждат като бели ангели.

С Гьобелсови маниери и болшевишки прийоми обявяват черния дявол за последните десетина-петнадесет години - основно ДПС, повтарят лъжите си, колкото е необходимо и навсякъде, но най-вече в медиите на олигарха и медиен монополист, в чиято услуга са създадени и чиито интереси обслужват.

Дори обявяват с кого може да се говори и с кого – черният дявол, не бива да се говори, защото народният съд на десните болшевики е обявил някого или някоя партия за враг на родината, мафия, корумпирани или проклятия.

И ако се говори с тях, истината излиза наяве и се размива черното, а от там лъсват и лъжите им и бялото, не само че се размива, но и престават да са бели. Видяхме и лицемерното им отношение към тези, които си говорят – уж говорят, преговарят за съставяне на правителство, а на практика лъжат и зад гърба на уж партньорите си кроят капани и пъклени планове как да изглеждат бели чрез словесните им еквилибристики с опорките и с лъжите с цел да обслужват икономико-политическите интереси на ментора си олигарх и медийно-енергиен монополист и използват властта за бухалка срещу политическите си опоненти и икономическите им конкуренти.

И най-вече не видяхме политика в услуга на хората и обществото. Видяхме, че тези, които са се намърдали в политическия терен чрез лъжата, омразата, разделението, противопоставянето в услуга на олигархията, мафията и задкулисието – тези, които направиха възможно узурпирането на властта от задкулисието, нямат и дума за хората, за бизнеса, за кризите, за държавата, за бъдещето на България.

Но видяхме, че са единствените носители на морала и истината. Това са хората, които превърнаха лъжата в норма, в закон, клетвопрестъпничеството в патриотизъм, нарушаването на Конституцията на Република България в героизъм. Това и нарушаването на законите на страната се превърнаха в емблема на ПП, на тази власт. А ПП вече го знаете – това е Провалът на Прокопиев.

Уважаеми госпожи и господа,

Ние от Движението за права и свободи призоваваме за нормалност, а нормалността се постига чрез диалог в името на бъдещето на България, в името на бъдещето на нашите деца и внуци в нашата Родина България. Затова предлагаме в диалог да възстановим нормалността, да възстановим демокрацията, да възстановим държавността в нашата Родина.

Отиваме на предсрочни парламентарни избори за пореден път. Призоваваме всеки един от участниците в тези избори да си даде сметка, че след вота ще дойдем в Народното събрание, естествено тези, които бъдат изпратени от българските граждани, ще дойдат в Народното събрание и ще трябва в диалог с общи усилия да преодоляваме кризите и да решаваме проблемите на хората.

Но за да започне диалогът, уважаеми госпожи и господа, трябва да спре лъжата по адрес на опонентите, да спре реставрацията на комунизма.

Благодаря ви.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност