Народно събрание

ДПС внесе в Народното събрание Френското предложение за Северна Македония. Карадайъ: Европейското бъдеще на страните от Балканите трябва да е неотменим приоритет на България

Внесохме проекторешение на Народното събрание, което да одобри предложението на френското председателство - проект на преговорна рамка, за членството в ЕС на Северна Македония и Албания. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадйъ по време на извънреден брифинг в парламента, малко след като депутатите гласуваха вота на недоверие и свалиха кабинета "Петков".

"Тези министри, чийто вот на недоверие гласувахме, не направиха нищо в тази посока. Те се опитаха да пречат на този процес като непрекъснато в Брюксел говориха едно, а в България - обратното", допълни Карадайъ.

Европейското бъдеще на страните от Балканите трябва да е неотменим приоритет на България. По време на френското председателство в ЕС се достигна до качествен нов етап за страните от Западните Балкани. От тази гледна точка, ние свършихме онова необходимо условие, че да има внесено предложение в НС, за да се произнесе то", обясни Карадайъ.

"Всички онези приказки, че ще чакаме НС да се произнесе, без да е внесено предложение, са поредната мимикрия на заминаващото си правителство", категоричен бе лидерът на ДПС.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност