Народно събрание

Йордан Цонев: Този кабинет е секс, лъжи и видео

Г-н председател, много беше хубав призивът Ви за добър тон. Но това в пленарната зала не е бон тон, а поредното дъно, което копаем в българския парламент. И като тон, и като съдържание, и като изказ, и като всичко онова, което хората не искат да видят. Това заяви зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев в процедура по време на дебатите за вота на недоверие към кабинета на Кирил Петков.

Йордан Цонев коментира изказване на вицепремиера в оставка Гроздан Караджов.
„Двойният стандарт сложи прът в колелата на коалицията. Отношението към ИТН като към трето качество хора, доведе до този срив. Неведнъж съм ви го казвал в директен разговор. Когато говорим за него бих искал да му чуете добре - много големи борци сте срещу корупцията, когато става дума за ИТН и МРРБ, но не е така, когато става дума за министерствата, управлявани от „Продължаваме Промяната", каза Караджов.

Това, което каза вицепремиерът Караджов, ние го виждаме вече 6 месеца. Виждаме го в онова прословуто решение, което искаше да превърне български парламент в одиторска кантора, предупреждавахме, защото някой не иска да носи своята отговорност, каза Цонев.

Аз лично нямам основание, нито да симпатизирам на г-н Караджов - били сме политически опоненти, нито да си мисля, че лъже, защото досега не ни е лъгал. Не съм видял, да има публично доказателство за негово твърдение, че е лъжа, каза Цонев. И направи сравнение. "89-та година някои от вас не са били родени. Имаше един прекрасен филм, който беше номиниран дори за палмата в Кан - „Секс, лъжи и видео“. Това, което виждаме от този кабинет вече 6 месеца, е същото, но с добавката, че видеото ще продължим да го гледаме. Обещавам ви!"

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност