Народно събрание

Мустафа Карадайъ: Подписът на Кирил Петков стои под документи, че Делян Пеевски няма нищо общо с "Магнитски"

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ няколко пъти напомни на председателя на НС Никола Минчев, че премиерът Кирил Петков и министрите са длъжни да спазват Конституцията и законите на страната и да се явяват на парламентарен контрол в пленарната зала.

Днес се опитах да Ви направя забележка, че има различни процедури по правилник и съгласно Конституцията министрите могат да вземат по всяко време думата и да си правят изявления - политически, неполитически, каквито си искат. Ние не можем да имаме отношение по тази процедура, когато се изказват министри, припомни Карадайъ.

Но, уважаеми г-н председател, днес е време за блицконтрол. Допреди 15 минути министър-председателят не беше в залата на НС. Сега, присъствайки тук, когато на него му се задават въпроси да мотивира и аргументира лъжите си, изречени вчера, с факти и доказателства, той се опитва да говори всичко друго, но не и да признае от тази трибуна, че вчера това, което е направил е една откровена лъжа, изказа възмущението си Карадайъ. И допълни: "Ако понятието лъжа не ви харесва - това е една фактологическа неточност, както вие казвате, която няма никакви факти зад себе си.".

А за опита за внушения по закона "Магнитски", доколкото знаем Америка е демократична и правова държава. Колегата Делян Пеевски по законите на САЩ е обжалвал изявлението по "Магнитски". От друга страна, включително и г-н Кирил Петков като министър на икономиката знае, че е имал отговори по "Магнитски" на зададени към него въпроси и неговият подпис стои под документи, че г-н Пеевски няма нищо общо, заяви Мустафа Карадайъ.

България има законодателство, България има конституция, но явно за Кирил Петков нито Конституцията, нито законите, нито България е важна, каза в заключение Карадайъ.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност