Народно събрание

Йордан Цонев: Полицейското насилие е с продължаващо действие

Заместник-председателят на ДПС и на ПГ на Движението Йордан Цонев коментира от парламентарната трибуна темата за полицейското насилие. Повод стана въпрос на друг депутат към вицепремиера Асен Василев, че украински гражданин, който е помагал на бежанците, е бил бит от полицаи и влачен като футболен хулиган.

Цонев взе отношение по процедурата за водене. Той се обърна към председателя на парламента Никола Минчев с думите, че наистина трябва да прави забележки, без да се отнема по никакъв начин думата на изказващите се, защото действително се изричат неверни твърдения, полуистини в това число и от тези, към които депутатите задават въпроси.

„Полицейското насилие е с продължаващо действие“, заяви Йордан Цонев.
Това, че вицепремиерът Василев тук гордо заявява къде е имало полицейско насилие, изобщо не променя факта, че полицейско насилие има и продължава откакто този министър на вътрешните работи е министър на вътрешните работи, подчерта депутатът.

Той поясни, че в момента се пита за полицейско насилие над украински гражданин, а министърът на вътрешните работи разпорежда насилие над български граждани по време на изборите, при това над инвалиди.

Накрая депутатът визира кулоарните клюки относно какво се случва в Министерски съвет. „Има ли там напрежение, насилие. Аз със загриженост затова в началото на заседанието поздравих с добре дошъл министър-председателя и го попитах дали е спокоен, дали се е наспал, за да можем спокойно да водим тази процедура по блицконтрола“, поясни Цонев и призова всички да са по-обрани в думите, включително и вицепремиерите.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност