Народно събрание

Йордан Цонев: Г-н премиер, повтаряте опорките на олигарха Прокопиев! Ако едно нещо върви като пате, ако е жълто като пате, ако кряка като пате, значи е пате

Заместник-председателят на ДПС и на ПГ на Движението Йордан Цонев взе отношение по
процедура за водене в петъчния блицконтрол.

Поводът му бяха думите на премиера Кирил Петков, че стои пред депутатите и се чуди какъв е смисълът на тази институция, когато  такива въпроси му се задават.

„Ще се постарая наистина да бъда в добър тон. Смисълът на тази институция, аз очаквах вие да отговорите, защото вие ръководите институцията в момента“, обърна се депутатът към председателя на парламента Никола Минчев и добиви, че според него Минчев не ръководи лошо.

Очаквах да отговорите, защото смисълът на тези въпроси от парламентарния контрол е твърде дълбок и твърде истински. Аз, за да аргументирам тезата си в тази процедура към вас, ще ви дам един пример в началото на 90 години, когато шепа ентусиасти правихме СДС. Бяха ни пратили нашите американски приятели да ни обучават инструктори от републиканския институт, заяви Цонев.

Той поясни, че обучението вероятно не е било от демократически, а от републикански институт и „може би затова сега сме малко олдскул политици“, но така се получило тогава.

Зам.-председателят на Движението разказа как българските участници задавали един въпрос: "Хората не могат да разберат мимикрията между БКП и БСП, как да им я обясним?"

Един от високопоставените американци, по онова време сенатор, заявил: „Вижте скъпи приятели, във Вашингтон в Капитолия има един политически виц. Аз ще ви го кажа: „Ако едно нещо върви като пате, ако е жълто като пате, ако кряка като пате, то е пате“.

Г-н министър-председател, ако повтаряш опорките на олигарха Прокопиев, ако назначаваш хората на олигарха Прокопиев, ако се стремиш всичките му проекти да бъдат вкарани тук и там било в европейски, било в български програми, изводът е „пате“. Това е!, заяви в заключение депутатът Йордан Цонев, обръщайки се към премиера Кирил Петков.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност