Народно събрание

Станислав Анастасов: ДПС от 30 години осъжда Луковмарш

ДПС от 30 години осъжда Луковмарш. Това заяви от трибуната на парламента зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов. Повод бе декларация на „Продължаваме промяната“, прочетена от Татяна Султанова. В нея се подчерта, че демократичното настояще и бъдеще на България изключва подобни проява на ксенофобия и език на омразата: „Категорично се противопоставяме срещу намеренията за провеждане на Луковмарш, както и срещу провеждането на каквито и да било неонацистки и профашистки мероприятия на територията на Република България. Осъждаме всеки опит за провеждане на събития, застрашаващи социалния мир и достойнството на българските граждани“.

Депутатът от "БСП за България" Александър Симов обяви, че трябва да се направи санитарен кордон около партии, които подкрепят "Луковмарш".

Г-н председател, благодаря Ви, че допуснахте тази декларация. Тя е прекрасна. Господин Симов и Вас, Ви поздравявам. ДПС от 30 години осъжда Луковмарш. От 30 години, г-н Симов ние сме сами. Сами сме и на контрапротеста на Луковмарш, за съжаление, каза Станислав Анастасов. И допълни: "Сега имате възможността, защото МВР има абсолютно всички ресурси да спре Луковмарш. Съдът как го е позволил и по какъв начин, кой влияе на съда - днес разбрахме по друга тема. Моля също да си направите тази проверка. Но в момента вашият министър има всички ресурси да не позволи провеждането. Да видим дали ще го направи!"

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност