Народно събрание

Йордан Цонев: В европейска България не може да има заплахи към журналисти

В европейска България не може да има каквито и да било съмнения дори за заплаха на журналист, независимо от това какви позиции той защитава и за какво става въпрос в неговите разследвания. Това заяви зам.-председателят на ДПС и на парламентарната група на Движението Йордан Цонев в декларация от парламентарната трибуна днес. Повод бе позиция на "Демократична България" за изявленията на журналиста Атанас Чобанов, че е бил заплашван заради свои разследвания.

Ние разгледахме този случай още в понеделник и с нарочно писмо сезирахме съответните служби, защото смятаме, че в европейска България не може да има каквито и да било съмнения дори за заплаха на журналист, независимо от това какви позиции той защитава и за какво става въпрос в неговите разследвания, каза Цонев.

Компетентните органи трябва да проведат съответното разследване и да кажат на българското общество има ли заплаха, ако има - откъде идва тя, и да бъдат наказани съответните хора с цялата строгост на закона, категоричен бе Цонев.

Съществува обаче и хипотезата да няма заплаха. Ако няма, това също трябва да бъде установено от компетентните органи. Тогава трябва да установят защо се подава такъв сигнал, ако няма заплаха, допълни зам.-председателят на ДПС.

Ние от ДПС сме си свършили работата. Категорично подкрепяме тезата, че в нито една европейска страна, най-малкото България, трябва да има съмнения, че журналист може да бъде заплашван от когото и да било, подчерта Цонев.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност