Народно събрание

Йордан Цонев: Всички сме равни. ДПС ще си плаща тестовете за влизане в Народното събрание

Парламентарната група на ДПС няма да ползва правата, приети от Народното събрание днес по повод достъпа до сградите на парламента при обявена извънредна епидемична обстановка. Това заяви от трибуната в пленарната зала зам.-председателят на ДПС и на парламентарната група на Движението Йордан Цонев.

Според приетото решение, което ще се прилага от 24 януари 2022 г., достъп до сградите на Народното събрание ще имат лица, които са с валиден документ за пълен курс на ваксинация срещу COVID-19, документ за преболедуван COVID-19, отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в сградите ПСР-изследване, до 48 часа бърз антигенен тест за COVID-19 или удостоверение за наличие на антитела срещу SARS-CoV-2.

Народното събрание реши разходите за закупуване и използване на бързи антигенни тестове за сътрудниците на парламентарните групи, за служителите към парламентарните комисии и администрацията на Народното събрание, както и за представителите на медиите да се поемат от бюджета на Народното събрание.

Ние ще си плащаме на служителите всичко и на сътрудниците, защото смятаме, че всички трябва да бъдем равни с останалите хора. Ако ние ги караме те да си плащат, и ние ще си плащаме, категоричен бе Цонев.

Всеки човек има право на мнение дали да се ваксинира или не и кой подход да избере. Същото важи и за народните представители и парламентарните групи. Но по отношение на това, че всички сме равни, смятам, че изобщо не биваше да дискутираме, заяви още Йордан Цонев.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност