Интервюта

Халил Летифов: Резултат от промените в ЗДП трябва да е намаляването на черната статистика

"Честите законови промени не винаги са най-доброто решение. Те обаче не са отсега. Резултат от промените трябва да бъде намаляването на черната статистика - смърт на пътя и травматизъм на пътя. ...  И сега са достатъчно тежки наказанията, но по-важното е усещането за справедливост да бъде постигнато и хората да върнат доверието си в институциите".

Това каза пред БНР депутатът от ДПС Халил Летифов, председател на транспортната комисия в Народното събрание, като коментира:

"Има внесени 4 внесени законопроекта за изменение и допълнение на Закона за движение по пътищата, които са в парламента и минаха през комисия на първо четене. Налагането на санкции, събирането на тези санкции, участието на местната власт в това и превенцията - това е важното".

Той беше категоричен, че основно е създаването на усещане за справедливост при правораздаване след инциденти на пътя, предизвикани от водачи, употребили алкохол или дрога:

"Другото е засилването на контрола и превенцията, защото ние вървим след събитията. ... Важно е нарушителят да знае, че няма да му се размине санкцията. Несъбирането на наложените санкции от електронните фишове, особено тези за превишена скорост, също е голям проблем, защото създава усещане за безнаказаност, с което трябва да се борим".

По думите на депутата мерките, които се предприемат, трябва да започнат от обучението, превенцията, адекватно налагане на санкции, през размера на наказанията и тяхното прилагане. 

Интервюто на Снежана Иванова с Халил Летифов в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл ТУК .

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност