57new

Интервюта

Илхан Кючюк с въпрос към Еврокомисията за черни списъци на български книги в Сърбия

Имам официално входиран въпрос към Европейската комисия. В него задавам два въпроса. Единият е дали ЕК е запозната с този случай. Вторият е дали е запозната с евентуалното съществуване на „черни списъци“ за забранени книги“. Това съобщи пред бТВ лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк.

Евродепутатът от ДПС/”Обнови Европа” коментира недопуснатия българин в Сърбия, защото пренасял три броя от книга на Едвин Сугарев, посветена на сънародниците ни в Западните покрайнини.

По думите на Кючюк свободата на словото е абсолютно право и не бива да бъде накърнявана. „Чакам с нетърпение отговорите на ЕК“, каза Кючюк.

Той направи разбор и на ситуацията с еврочленството на Северна Македония. По думите му съществува вероятност Скопие да бъде отделено от Тирана, ако политическия елит в югозападната ни съседка не намери консолидирани усилия.

Никой не поставя нови условия, но по-добри условия няма да има. Пътят на еврочленството на Скопие минава през включването на българите в конституцията на Северна Македония“, категоричен бе той.

Печат Е-мейл

footerimage21

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност