Интервюта

Илхан Кючюк: ДПС има експерти и програма за изход от кризите

"Диалогът беше част от нашата формула за решаване на политческите кризи, това е начинът, по който България трябва да върви напред". Това заяви лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС/"Обнови Европа" в предаването "Още от деня" на БНТ.

На въпрос дали ДПС одобрява формулата на Мария Габриел за едногодишен експертен кабинет, Кючюк отказа конкретен отговор.

"Нека да не избързваме с даването на категорични отговори. Според нас подходът беше изключително ползотворен с предлагането на кандидатура, двете контактни групи седнаха, разговаряха... Безспорно, изготвянето на една програма, която вече свързва отношенията между политическите партии, е много по-задълбочен процес и затова бихме искали да продължи като такъв с необходимата експертиза и търпение", заяви евродепутатът от ДПС.

ДПС има своите експерти, които работят постоянно за изграждането на програма, посочи Кючюк. И припомни, че Движението е предложило съставяне на експертно правителство с ясна програма още преди 5-6 години като изход от политическата криза.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност