Интервюта

Илхан Кючюк: Европа посреща този 9 май по-обединена

Европа посреща този 9 май по-обединена, заяви пред БНР Илхан Кючюк, евродепутат от "Обнови Европа".
 
"Картината е многопластова. Има нюанси, които пораждат смесени чувства и интерпретациите могат да бъдат също толкова смесени. Цивилизованият свят не прави рязко разграничение. Без Деня на победата много трудно, дори невъзможно, да се говори за съвременна Европа. На въпроса "Кое от двете събития е по-важно" - аз бих казал "И двете". Едното води след себе си другото", коментира той в предаването "Преди всички".
 
"Войната в Украйна показа на ЕС, че трябва да потърси всички сили за консолидация - въртешни, интелектуални, политически, социални, за да се изправи не просто за 1-2 дни, а много продължително. Посланията, които даде Европа - политически, бяха именно в тази посока - че тази война е европейска. Европа е проект на мира и трябва да се върнем към идеята за мир. Но този мир може да бъде само справедлив, когато не се нарушават териториални граници, когато се зачита идентичността, суверенитета на една държава. Затова толкова много ЕС залага на идеята за интеграция", отбеляза Илхан Кючюк. 
 
Според него колкото и да се обвинява европейския проект, че действа бавно и неефективно, когато говорим за взимането на важни решения, тези обвинения са нереалистични. 
 
Цялото интервю можете да чуете ТУК 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност