glasuvay13

Интервюта

Станислав Анастасов: Нека сме отговорни - редовно правителство с приоритети за хората и бизнеса

 

Има два модела за повишаване на доходите. Единият е моделът 2001 - 2009 година - растеж, инвестиции, елиминиране на предпоставките за корупция, ясни хоризонти. Другият е помпане на социалните разходи. Това заяви зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов в предаването "Референдум" на БНТ. Той бе категоричен, че социални разходи трябва да се правят, но преди това е необходимо да се осигури ръст на икономиката.

В момента инфлацията при храните у нас е 21.6% при 10.5 на сто за еврозоната, съобщи Анастасов. Той заяви, че спекулата може да се бори само с пазарни механизми. Има много опити това са стане с фиксирани цени, но резултатът винаги е плачевен, каза Анастасов.

За да се спрат спекулата и инфлацията, трябва да има работещо редовно правителство и работещи институции. Служебният кабинет е с ограничен хоризонт на действие, посочи още Анастасов. И заяви, че относно причините за инфлацията кабинетът "Петков" все още има да дава много отговори.

Станислав Анастасов коментира специално проучване на "Алфа Рисърч", направено за "Референдум". То сочи, че само 39% от анкетираните заявяват категорична готовност да гласуват на предстоящите избори. Цените и инфлацията, здравеопазването, борбата с корупцията и съдебната реформа са най-приоритетните теми според българите.

Избирателят има право да е недоволен. Политиците в последното Народно събрание се занимаваха с второстепенни въпроси, не дадоха ясен хоризонт на хората и на бизнеса, каза Анастасов.

Защо толкова малко избиратели имат намерение да гласуват? Защото не чуват от устата на политиците нито проблемите си, нито решения за тях. Хората не се чувстват чути. Политиците предлагат своя си дневен ред. И то агресивно, а агресията отблъсква избирателя, категоричен бе Станислав Анастасов.

На тези, които прогнозират, че и сега няма да бъде съставено правителство, зам.-председателят на ДПС отговори: "Да се обсъжда следващ вот, при условие, че отиваме на избори, противоречи на здравата логика. Това вдига нивото на тревожност в бизнеса и хората.".

Нека сме отговорни и след тези избори по най-бързия начин трябва да се направи редовно правителство с ясни приоритети и хоризонт, призова Станислав Анастасов.

Печат Е-мейл

footerimage21

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност