glasuvay13

Интервюта

Сезгин Мехмед: ДПС е единствената партия, която ясно поема отговорност

Чувствам се горд от това, което направи България за хората, които бедстват в Република Турция в резултат на опустошителните земетресения, взели над 41 000 жертви. В този труден момент българската държава показа, че я има и че може да реагира. Това заяви лидерът на Младежко ДПС Сезгин Мехмед в интервю за предаването „Беновска пита – Радио К2”. Той още веднъж изказа съболезнованията на ДПС и своите лични към близките за загиналите.

От друга страна като млад човек се почувствах горд и от жеста на едно 10-годишно дете, след което започнахме дарителската кампания. То дари всички свои играчки, каза Мехмед. Той сподели, че единственото спасение е в любовта, а детската е чиста и през нея се показва, че има надежда.

Сезгин Мехмед коментира предстоящите ненужни предсрочни избори и необходимостта от излъчване на редовен кабинет.

От 45-ото Народно събрание досега липсва отговорност - няма ясен политически субект, който да поеме отговорност, няма ясен лидер, който да застане, няма ясни политически субекти, които да застанат срещу лидерите и да кажат, че не са прави, защото в България всеки се страхува, заяви Мехмед.

В търсенето на героя-спасител изпуснахме времето и възможността да използваме кризата като трамплин за преодоляването на икономическите кризи, допълни той. В трудни времена винаги ДПС е участвало във властта и ако искаме да преодолеем този тежък момент, единственият политически субект, който поема ясно отговорност, е ДПС, подчерта лидерът на Младежко ДПС.

Ние сме щастливи и късметлии на съдбата, че имаме човек, който ни постави основите в политиката, на базата на която да се градят мъдростите и да се изграждаме като личности - д-р Ахмед Доган”, подчерта Сезгин Мехмед.

Българският избирател е мъдър и има възможността да оцени и да подреди следващото издание на НС така, че и тези, които влязоха в политиката с нарушение на конституцията и законите на страната, да са длъжни да изпълнят волята на избирателите,каза още Мехмед.

По отношение на отложеното влизане в Еврозоната Сезгин Мехмед каза, че това е едно от изпитанията пред България и влизането ще предизвика определени сътресения в икономиката, но ако искаме да сме част от голямото, сме длъжни да оцелеем в тази ситуация и да се приспособим към променящата се среда.

Беновска попита Сезгин Мехмед дали ДПС са доволни, че комисията за защита на конкуренцията е глобила “Лукойл” с над 68 милиона за злоупотреба с господстващо положение. Мехмед подчерта, че всички, които нарушават законите трябва да бъдат наказани.

Коментирайки цените и инфлацията, Сезгин Мехмед заяви, че ДПС води политика, насочена към земеделците, откакто съществува.

Единствената партия, защитавала интересите на земеделските производители е ДПС. Ние ще защитим всички - от най-малкия до най-големия производител и семействата, които се препитават с тази дейност. Тяхната продукция трябва да бъде оценена правилно, защото един от пътищата за оцеляване на държавата минава през този сектор”, обобщи Мехмед.

Печат Е-мейл

footerimage21

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност