glasuvay13

Интервюта

Ахмед Ахмедов: Липсата на диалог между партиите задълбочава кризите. Българските граждани очакват да решим проблемите им

Най-големият проблем на България в момента е политическата криза. Без тя да бъде решена, няма как да се намери изход от останалите кризи - икономическа, социална, енергийна. Това може да стане само с излъчването на стабилен редовен кабинет. И първата стъпка за това е диалогът. Това заяви зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов в интервю за предаването "Лице в лице" по бТВ.

Липсата на диалог между партиите задълбочава кризите. Всички български граждани очакват от нас да изведем страната от политическата криза и да решаваме проблемите на хората, подчерта Ахмедов.

ДПС не поставя разделителни линии, за нас червена линия може да бъде само когато се потъпкват евроатлантическите ценности, категоричен бе зам.-председателят на ДПС.

Горд съм с факта, че България първа в ЕС подаде ръка в тази трудна ситуация на Р Турция. Искам да благодаря на всички доброволци и спасителни отряди, които за броени часове се организираха и помогнаха, заяви още Ахмед Ахмедов. ДПС прави мащабна дарителска кампания, в която се включиха много хора. Всички областни щабове на Движението в момента са дарителски пунктове, каза Ахмед Ахмедов.

Благодаря на структурите на ДПС за тяхната всеотдайност, близо 1500 души се включиха. Това не е кампания само на ДПС. В нея се включват не само членове и симпатизанти на Движението, но и хиляди български граждани без оглед на етнос и религия, допълни Ахмедов. Той благодари и на всички транспортни фирми, които се отзоваха и в момента транспортират помощите за Турция.

Ние в ДПС винаги сме подкрепяли правосъдната реформа, коментира още Ахмед Ахмедов. Той припомни, че още миналата година ДПС предложи промени В Конституцията, които да отговорят на препоръките на евроатлантическите партньори на България, но Движението не бе чуто и подкрепено.

Бяхме обнадеждени, след като в 48-ото НС се създаде комисия за конституционни промени. Мислехме, че нашият законопроект ще бъде разгледан, каза Ахмедов. И още веднъж подчерта, че нито една друга партия не е предприела конкретни действия за правосъдна реформа.

Ние сме единствените, който предложихме такава. Не казвам, че промените, които ДПС предлага са най-добрите, но можеше да бъдат началото на диалог за конституционни промени, подчерта зам.-председателят на Движението.

Не приемаме идеята съдия да контролира главния прокурор, каза Ахмедов. Той бе категоричен, че трябва да има баланс между прокуратура и съд и взаимно да се контролират.

Единствено ДПС е внесла законопроекти за реална борба с корупцията, последният такъв беше за т. нар. „златните паспорти“, каза Ахмедов.

Законът "Магнитски" не действа на територията на Европейския съюз, а българското правосъдие бе категорично, че нашият колега Делян Пеевски няма никаква вина за нищо. Става въпрос за американски административен акт, който г-н Пеевски обжалва в съда в САЩ, коментира Ахмедов, припомняйки че всеки е невинен до доказване на противното.

 

 

Печат Е-мейл

footerimage21

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност