glasuvay13

Интервюта

Ахмед Ахмедов: Всички областни центрове на ДПС станаха дарителски щабове

Гордеем се, че България бе първата страна в Европа и втората след Азербайджан в света, която предостави помощ на Турция след опустошителното земетресение. Това заяви зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов в предаването „Беновска пита – Радио К2”.

ДПС реализира мащабна дарителска кампания. До момента Движението е изпратило 34 тира и десетки микробуси и леки коли с помощи в Турция. ДПС разкри и дарителска сметка, в която само за ден бяха събрани над 360 000 лв.

Титуляр на сметката е ДПС

Търговска банка Д АД
 IBAN BG96DEMI92405000309448
 BIC DEMIBGSF

Още веднъж искам да изкажа съболезнования към близките на десетките хиляди загинали в тази ужасяваща трагедия, заяви Ахмедов. Той разказа, че едно дете на 10 години Иван Иванов, което е състезател по борба в град Исперих, е събрало монетите от касичката си и ги е дарило за пострадалите.

Ахмед Ахмедов подчерта, че над 11 млн. жители са засегнати, стотици хиляди са без домове и препитание и тази дарителска кампания е с цел да се помогне за първите нужди на пострадалите - агрегати, газови печки, електрически печки, одеяла. Основният логистичен щаб е в Хасково и всички дарения се извозват до Одрин, където властите ги разпределят и изпращат до бедстващите.

“Към нас се обърнаха много граждани, които искат да дарят парични средства и затова открихме тази дарителска сметка. Още първите 24 часа имаше доста солидна сума. Това е сериозен показател за съпричастността на българското население към тази трагедия, към пострадалите. Надявам се тази кампания да продължи, докогато има нужда нашата съседка. Най-хубавото е, че всички наши областни центрове на ДПС се превърнаха в дарителски щабове”, коментира Ахмедов. Той подчерта, че в кампанията се включват много хора, без значение от етнос и религия, а ДПС само осъществява логистиката.

Зам.-председателят на ДПС благодари на всички дарители, както и на структурите на ДПС - над 1500 души са ангажирани в тази кампания и работят денонощно.

Печат Е-мейл

footerimage21

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност