Интервюта

Халил Летифов: Голяма част от кризите са заслуга на правителството на Петков. Шарлатанията трябва да спре, ако искаме да има диалог в политиката.

"Участието на ДПС в разговорите за сформиране на правителство не са претенции за участие във властта, а претенции за диалог, за нормалност, за това шарлатанията да бъде заличена от българския живот“. Това заяви в студиото на „Още от деня“ по БНТ зам.-председателят на ДПС Халил Летифов.
По повод срещата, организира от ПП, той заяви, че тя отговаря на призивите на ДПС за диалог, 
но Движението има основателни причини да критикува партията на Кирил Петков и Асен Василев.
"Вследствие на тяхното управление кризите у нас станаха още повече“, заяви Летифов и добави, че ДПС е поискало от номинирания за премиер проф. Николай Денков да отговори с позицията си по казусите за нарушаване на конституцията от страна на Кирил Петков, както и на правата на българските граждани от уязвими групи по време на избори.
"Не получихме отговори на тези въпроси, както и защо ПП са провалили избирането на кабинет с първия мандат", заяви Летифов. 
Той се усъмни дали целта на ПП не е да провали създаването на редовно правителство и торпилирането на 48-мото Народно събрание.
"Когато предложат персоналния състав на техния проектокабинет, ръководството на ДПС ще се събере и ще обсъди дали да му даде подкрепата си", каза Летифов. Той обаче припомни, че проф. Денков е част от тясното партийно ръководство на ПП.
По повод обвинения, че зад персоналния състав на проектокабинета на проф. Габровски наднича ДПС, зам.-председателят на партията беше категоричен:
"Не е ново да се лепят етикети на ДПС. През тези 33 години достатъчно сме доказали, че това са лъжи и внушения. ДПС ще полага усилия за диалог и разговори за съставянето на кабинет. Ние сме ясни последователни в позицията си. Да си предвидим е порок, но това ливсва и на гражданите, и на бизнеса", каза Летифов.
Заместник-председателя на ДПС изрази надежда, че ако се стигне до трети мандат, той ще бъде осмислен, ще има диалог.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност