Интервюта

Станислав Анастасов: "Промяната" нямат проблем да си служат с лъжата и да нарушават Конституцията

"Продължаваме промяната" нямат проблем да си служат с лъжата, нямат проблем да нарушават Конституцията. Това заяви заместник-председателят на ДПС Станислав Анастасов в предаването "Лице в лице" по bTV.

ДПС участва във всички важни политически процеси, подчерта Анастасов. По отношение на кандидатурата на акад. Николай Денков като кандидат за премиер, излъчен от "Продължаваме промяната", зам.-председателят на партията каза, че ДПС иска да види диалог и ясни приоритети.

Анастасов обясни и защо ДПС подкрепи кандидатурата за премиер на проф. Николай Габровски.

"Ние направихме огромен компромис като политическа партия, защото не бе изпълнено условието за диалог", каза Анастасов. "Ние не искаме да сме опаковани, но въпреки това преглътнахме политическото его", подчерта той. По думите му България изглежда отвън като нестабилна страна.

"Основният мотив да подкрепим проф. Габровски за премиер, бе че има кризи, води се война на няколкостотин километра от българска територия, нямаме действащ План за възстановяване", каза Станислав Анастасов.

„Оценихме и това, че ГЕРБ не предложиха чисто партийно правителство, а оставиха на експертите сами да направят тази конструкция“, каза още той. И подчерта: "Политическата ситуация е тежка, изисква национална отговорност.".

Анастасов критикува ГЕРБ, че не е положила достатъчно усилия да събере мнозинство за това правителство. Според него политическата ситуацията изисква партиите да търсят съгласие и национална програма.

"Битовизирането на политиката доведе до обедняване", смята Анастасов. В третия мандат авторите на Конситуцията са предвидили много възможности, отговори той на въпрос има ли шансове третият мандат.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност