Интервюта

Джейхан Ибрямов: Българските граждани искат сигурност, спокойствие и предвидимост. Да положим максимални усилия за кабинет с приоритети

Международният ред, предизвикателствата пред света, кризите и войната в Украйна. Това са били основните теми на Парламентарната асамблея на НАТО, която се проведе в САЩ, съобщи народният представител от ДПС Джейхан Ибрямов, заместник-председател на парламентарната комисия по отбрана, в предаването „Беновска пита – Радио К2”. Той участваше в Асамблеята като член на българската парламентарна делегация.

Ибрямов коментира предоставянето на военна и военно-техническа помощ на Украйна. По темата трябва да се говори на ясен и точен език на българските граждани, не бива да се създава напрежение, каза Ибрямов.

Ние, като лоялни членове на НАТО, сме солидарни с Украйна, допълни той. И обясни, че предоставянето на помощ за страната-жертва, включително и военна, не означава намаляване на нашите отбранителни способности. Помощта е в рамките на отпадналата необходимост за българската армия.

По повод закупуването от България на нови изтребители Ф-16 експертът на ДПС бе категоричен: „Българските граждани, както и военните могат да бъдат спокойни, че в най-скоро време, до година, максимум две, първите два самолета ще бъдат доставени на България.”.

Ако България, която стана член на НАТО през 2004 г., не беше пропуснала възможностите години наред и това осъвременяване на бойните способности на българската армия беше извършено по най-добрия начин през годините, ние днес нямаше да стигнем до този етап да изглежда, че едва ли не форсираме купуването на бойни самолети, каза народният представител от ДПС.

Джейхан Ибрямов коментира влизането на страната ни в еврозоната. Това е важна крачка в развитието на страната ни, но докато инфлацията е толкова висока, докато покупателната способност на българските граждани е толкова ниска, докато не се направят реформи, които да облекчат бизнеса, стандарта на живот на хората – пред нас ще има спирачки за еврозоната, коментира Ибрямов. Тези проблеми могат да се решат, ако се излъчи редовно правителство и това трябва да стане с общи усилия на всички политици и партии, категоричен бе той.

В последните години няма чуваемост между политическите партии. Политическата система е в упадък. И ако настоящото Народно събрание не излъчи редовен кабинет, угрозата от разпад на държавността е много голяма, подчерта Ибрямов.

Затова трябва да положим максимум усилия за излъчване на правителство. Това ще бъде добър сигнал и към нашите европейски партньори и тогава еврозоната няма да бъде мираж, посочи депутатът.

Наистина трябва да има диалог и нормалност, но за ДПС са много важни политиките, програмата и визията за развитието на страната, каза Джейхан Ибрямов по повод разговорите за кабинет. Той заяви, че е много важно да бъде стопирана инфлацията в поносими граници за гражданите. В Европа инфлацията е около 6%-7%, а в България почти 20%. Тази разлика трябва да бъде в рамките на 1%. Това е много важно условие на ДПС. Следващото много важно нещо е енергийната поносимост и помощта за българските граждани, както и помощта към бизнеса, изтъкна Ибрямов.

Ако българският бизнес и българските политици не съумеят да направят онези реформи, законодателни инициативи, които, освен, че ще облекчат българския бизнес, ще дадат възможност и на българските граждани да си отдъхнат от ширещите се кризи, то няма да успеем да постигнем абсолютно нищо, коментира още Джейхан Ибрямов.

Българските граждани искат сигурност, спокойствие и предвидимост в бъдеще. Затова казваме – няколко основни приоритета! Започваме с инфлацията, помощта за българските граждани. Общините също трябва да бъдат подпомогнати. Трябва да вдигнем авторитета на администрацията, да заработи и да знае, че е в полза на българските граждани! Трябва да дадем възможност на икономиката да живне, да дадем тласък на селското стопанство! Когато видим, че едно българско правителство се нагърби с тези приоритети, ще мислим за хората, които ще ги изпълняват. Така ще се сформира българският кабинет, обобщи Ибрямов.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност