dps 11

Интервюта

Ерджан Ебатин в "Беновска пита“: Моделът на ДПС е за диалог, за да се сформира кабинет с общи цели. Моделът на популизъм на другите е изчерпан

Политическото пространство е в хаос на популизъм и политиците не са осъзнали, че трябва да има диалог, за да се намери баланс между основните политически играчи в сложната геополитическа ситуация и за да се сформира кабинет с общи цели - икономически стабилитет и запазване на мира и сигурността. Това заяви водачът на листата на ДПС във Варна Ерджан Ебатин в предаването "Беновска пита".

Ерджан Ебатин Беновска пита

Според него е много трудно да се прогнозира изходът от кампанията, тъй като това са поредните избори и не се знае дали избирателят е настроен да избира, защото е разочарован.

ДПС има стабилно положение в пространството. Винаги сме представени добре, имаме устойчивост, имаме ориентир по отношение на политиките, които провеждаме и по отношение на връзката и комуникацията с избирателя", заяви той по отношение на кампанията на Движението.

Той подчерта, че ДПС има потенциал в българското политическо пространство, но само този потенциал не е достатъчен, за да се подобри политическият климат.

Българското общество и политическо пространство трябва да преодолее определени стереотипи, нагласи, които са създавани умишлено от много политически субекти. Лесно се печели, когато настройваш срещу някого, но влизаме в една улица, която е задънена и политическото пространство не може да намери изход. Това беше сгрешената формулата на управление вече няколко поредни мандата, каза Ебатин.

Ерджан Ебатин Беновска пита1

Според него основните политически играчи градят играта си на база как няма да управляват с другите. Докато не се осъзнае нуждата от диалог, няма да се намери изход, категоричен е Ебатин.

ДПС притежава потенциала да обединява българската нация и се явява модел, чрез който българското политическо пространство може да разчупи стереотипите на разединението.
Моделът на популизъм, който другите политически субекти предлагат, е изчерпан, добави той.

“Не знам на какви страдания още трябва да бъде подложено обществото, на какви лишения, на какви противоречия и на колко трябва да бъде разкъсано от българските политици, за да се осъзнае", подчерта Ебатин.

Беновска попита дали трябва Доган излезе пред хората и да ги поведе, а Ебатин отговори, че може би ДПС има нужда Доган да се появява по-често и да бъде инициатор на вдъхновение. Според него не само в ДПС има хора, които осъзнават визионерската роля на Доган в политическия и обществения живот.

Като водач на листата във Варна Ерджан Ебатин заяви, че ще се радва ДПС да получи сериозна подкрепа на изборите с оглед на това България да намери своя път към сигурността и стабилното развитие.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност