dps 11

Интервюта

Илхан Кючюк: Кризите ни задължават да направим ценностно ориентирано правителство

"Европейският съюз върви усилено към диверсификация. България трябва да потърси всички свои възможности и ресурси как да осигури в дългосрочен план своята собствена икономика. Тук няма лесно решение. Няма и популистко решение. Най-правилният подход е да се върнем отново към масата на експертността." Това заяви лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС/"Обнови Европа" в интервю за БНР.

По думите му Брюксел няма да налага решенията си на София, а ще иска от София предложения за решения.

"Кризите ни задължават да направим ценностно ориентирано правителство, което да има ясна физиономия пред нашите международни партньори. То трябва да бъде свързано с бъдещето на България в ЕС", каза Кючюк.

"Има какво да се направи, и то много, защото влизаме в критичен период. Обществата в Европа ще започнат да се изморяват, виждат се вече последствията от кризите. (…) Европа беше свикнала да живее в едно охолство, което е продиктувано от това, че беше континент на мира, континент на възможностите", подчерта евродепутатът.

"Трябва да се даде консолидирано послание към гражданите на Украйна, че ЕС е с тях и това няма да бъде просто политически слоган за следващите няколко месеца, а ангажимент", посочи Кючюк след посещението си в Украйна начело на делегация на европейските либерали.

"Не е работа, поне наша, да казваме на Украйна кога да преговаря. Нашата задача, политическа и морална, е да подкрепяме Украйна с всичко, което можем", отбеляза Кючюк относно позиция на АЛДЕ за Украйна.

Евродепутатът определи връщането на дипломатите ни в Украйна като "добра стъпка, но дълбоко закъсняла".

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност