Интервюта

Джейхан Ибрямов:Управляващите не мислят за хората, а само за себе си. Незабавни избори!

"Националният идеал" на т.нар. четворна коалиция в момента е Бойко Рашков да стане шеф на КПКОНПИ. Човекът, който опорочи изборите, а след това ги обяви за честни, който измъчваше инвалиди в предизборната кампания, не може да оглави антикорупционната комисия. Това заяви в интервю за Нова телевизия народният представител от ДПС Джейхан Ибрямов.

"Дори и вчера коалицията показа истинското си лице. Преди антикорупционния закон, приеха правила за КПКОНПИ и то за един определен човек, който има комунистическо минало. От ДПС ни е страх и би трябвало и българските граждани да ги е страх, когато хора като Бойко Рашков, стар комунистически динозавър, могат да заемат подобни позиции. Страх ни е, но заявявам най-отговорно, че ДПС винаги мисли за националния идеал и за националната кауза", каза още Ибрямов.

"На скандалния запис чуваме как едни хора трябва да бъдат настанени на топла държавна позиция, кой да хване бухалката, а не това, което се случва в държавата. Никой не говори за инфлацията, за социалните неравенства, за това че след няколко месеца настъпва зимата и ще има проблеми с газа, вероятно и с горивата. Разговорът показва същността на управленската коалиция. Те нямат идеологически различия, защото нямат идеология. Там са, за да удовлетворят себе си, не заради страната, затова призоваваме президентът час по-скоро да определи датата на изборите. Демокрацията не само е разрушена, тя я няма”, каза още депутатът.

Корнелия Нинова трябва незабавно да върне мандата, категоричен бе той.

Вчерашните скандални разкрития за преговорите за съставяне на кабинет са поредното доказателство, че са нужни незабавни избори, каза Ибрямов, припомняйки, че ДПС многократно призовава за това, включително с вчерашната си декларация в парламента.

Очаквам след изборите в парламентарната зала да влязат нови депутати, които да съставят програма, да формират правителство и да започне да се работи. Зимата чука на вратата, бизнесът и домакинствата нямат предвидимост, а очакват и помощ от държавата. Никой в момента не може да им помогне обаче, тъй като управляващите мислят само кого да нагласят някъде във властта, обясни Ибрямов.

В момента властимащите не говорят как да изведат България от най-тежката криза. Стана ясно и видно, че седят на масата най-вече, за да удовлетворят собствения си желания и нищо повече. Не случайно от много време насам твърдим, че това е най-слабото правителство на България, подчерта Джейхан Ибрямов.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност