57new

Интервюта

Хамид Хамид: Наблюдавахме пряко сериала "Слуги на мафията". Видяхме как работи олигархията

"Това, което говорим от месеци, се потвърди в това пряко излъчване. Видяхме истинското лице на задкулисието, видяхме как работи мафията. Това са лейтенантите на мафията, които си разменят клюки". Така депутатът от ДПС Хамид Хамид коментира изтеклия запис на заседанието на "Демократична България" в парламента. Той бе категоричен, че за него не става въпрос за запис, а за пряко предаване.

По думите му победата не е за опозицията, а за на българските граждани, които разбраха как функционира управлението на държавата.

"Под миловидната загриженост за българските граждани прозират лични интереси, его, ненавист към коалиционните партньори и цяла България видя това. Украйна, например, си има един много хубав сериал - "Слуги на народа" и наистина си има слуга на народа - президентът Зеленски. Ние наблюдавахме вчера в пряко предаване сериала "Слуги на мафията", каза още Хамид.

Един от слугите на мафията получава указания на задната седалка на джипа на подсъдим олигарх. Това са хората, които казват ние сме в бяло, всички други са в черно. Отпред може да имат нещо беличко, но от кръста надолу ще видите огромно кафяво петно, каза още Хамид. И добави, че участниците в записа ще обвинят посланик Елеонора Митрофанова или някой друг за изтичането му.

Прякото предаване осветли как работи политическата мафия и олигархията. Явно кукловодите им нещо не са се разбрали, каза депутатът от ДПС.

Видяхме, че всичко се прави за персоните, няма нищо за хората, каза Хамид. Той коментира опитите Бойко Рашков да бъде избран за председател на КПКОНПИ.

Провален министър на вътрешните работи трябва да вдигне запорите на олигарсите и да прекрати проверките срещу себе си. По време на дебата в пленарна зала стана ясно, че срещу него има проверки. Номинирането му за шеф на КПКОНПИ е все едно да предложите Митьо Очите за главен прокурор на държавата, възмути се Хамид Хамид.

Бойко Рашков показа на изборите миналата година как работеше репресивния апарат на мрачните комунистически времена. Зад привидната борба с купения вот, той трябваше да уплаши хората, добави народният представител. Но допълни, че всъщност Бойко Рашков е помогнал на ДПС, защото е мобилизирал с действията си електората на Движението и партията въпреки него увеличи депутатите си от 26, на 29 до 34 в момента.

Видяхме как се справи с чадърите и корупцията в МВР – заради това момче Семерджиев и други като него постоянно загиват хора на улиците. Рашков е провален министър, аз не бих го назначил и за шеф на „Винпром”, заяви Хамид.

Виктория Бут задържа мандата, за да има назначения в КЕВР и да замажат гафовете, заяви още Хамид, казвайки, че в БСП вече така наричат лидера си Корнелия Нинова – по името на филмовия герой Виктор Бут, изнесъл оръжието на държавата си Африка. Тя изнесе цялото оръжие за Украйна. Ще остане в историята като най-проваления министър, но може би като най-добрия оръжеен търговец – те ще си я оценят, каза Хамид.

Препоръчвам на г-жа Виктория Бут в тези тежки времена, климатични, или да не стои на слънце или да носи шапка. Мандатът е даден да състави правителство, а не да говори слънчасали приказки, каза Хамид по повод опитите на БСП да държи неопределено дълго време мандата за кабинет без да предлага премиер и министри.

Хамид обясни, че в правото има принципи и огледални срокове. Освен това в решение № 20 на Конституционния съд е записано, че в такава ситуация разумните срокове са една седмица за посочване на министър-председател, и още една – за номинация на министри.

Държавният глава може да приложи конституцията веднага - без да се съобразява с Нинова, приемайки действията й за отказ да излъчи министър-председател, да разпусне това жалко Народно събрание и да отиваме на избори веднага, каза Хамид. Хората не могат да гледат повече това жалко мъчение, обобщи той.

Печат Е-мейл

footerimage21

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност