Интервюта

Халил Летифов: Не виждаме възможност да се състави кабинет в рамките на това Народно събрание

Халил Летифов: Не виждаме възможност да се състави кабинет в рамките на това Народно събрание
Властта е безпринципна, това мнозинство виждаме, че се разпада. Имаха съвсем различни програми, цели и приоритети. Основата не издържа дълго и скандалите избиха, и разрушиха това мнозинство. Това заяви в "Още от деня" Халил Летифов, заместник-председател на ПГ на ДПС.
 
„Властта е политическа импотентна и тя днес взе главата на председателя на Народното събрание Никола Минчев“.
 
Заявката, че тази власт е вредна, сме я дали от първия ден, в който е съставена, каза Летифов и допълни, че ДПС ще подкрепи вота на недоверие.
 
Грешката е самата власт Липсваше комуникация. Това Народно събрание е единственото, в което опозицията няма нито една комисия. Част от властта днес призна това свое поведение – реваншистко и на противопоставяне. С реваншизъм и омраза не може да се прави политика и не може да се управлява, посочи Летифов.
 
Не виждаме възможност в рамките на това Народно събрание да се състави правителство, добави той.
Инфлацията е много над средната за Европа. Имаме растеж на цените, горивата и енергоносителите. И бизнесът, и българските граждани усещат това по джоба си и сметките си, обясни Летифов.
 
Народният представител допълни, че инфлацията в България е усилена вследствие на усилията на правителството. То е некомпетентно и некадърно. И тук кризата има по-голяма тежест.
 
ДПС ще подкрепят увеличението на пенсиите и социалните плащания, между първо и второ четене ще предложим пакет от икономически мерки. Ще търсим разговор за тяхната подкрепа и намиране на мястото им в бюджета, каза Летифов.
 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност