Интервюта

Хасан Адемов: Ще подкрепим увеличаването на пенсиите. Другите мерки в актуализацията на бюджета са проинфлационни

Движението за права и свободи (ДПС) още от самото начало беше против този състав и структурата на кабинета и срещу тяхната програма. Когато ГЕРБ внесат мотивите за искането за вот на недоверие, ДПС със своите легитимни институции ще вземе решение, заяви пред БНТ депутатът от Движението Хасан Адемов преди да влезе на днешното заседание на парламента.
Според него мерките в актуализацията на бюджета нямат нищо общо с антиинфлационни мерки, а голяма част от тях са проинфлационни. Това, което се предлага, е изключително закъсняло във времето. Една голяма част не са фокусирани, таргетът е сбъркан, а хоризонталното подпомагане не винаги решава проблемите, каза Адемов.
Той подчерта, че това, което се предлага в частта, която касае увеличаването на размера на пенсиите, ще бъде подкрепено от ДПС, останалите предложения няма да получат тяхната подкрепа.
По темата за Република Северна Македония Адемов заяви, че ако бъде вкарана точката за нея, ще се види реакцията им, но подчерта, че са последователни и предвидими.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност