Интервюта

Станислав Анастасов: Кирил Петков има още само едно влизане в парламента – за гласуване на оставката му

ДПС изрази категоричната си оценка, че това е най-лошото правителство от началото на демокрацията в България. Трябва да си ходи цялото правителство. Това заяви зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов в интервю за предаването „Беновска пита”

Очакваме цялото правителство на Кирил Петков да подаде оставка. Петков има още само едно идване в НС – за гласуване на оставката му, категоричен бе народният представител.

Когато най-лошото от най-лошото се е събрало във властта в лицето на Кирил Петков всяка промяна на “Промяната” би била положителна, каза още Анастасов.

Какво ще бъде бъдещето на ДПС при едни нови избори, попита Беновска. Анастасов призова да се изчакат всички стъпки преди новите избори. “Това, което зависи от ДПС и което ние говорим вече няколко месеца, това, което е важно за България, ние ще го направим - България да има едно ценностно хомогенно мнозинство, което да излъчи евроатлантическо управление, което да движи България напред, което да направи оперативните програми, което да направи административната реформа и да започнат да се случват нещата за хората, за малкия и средния бизнес, а не да се правят лобистки услуги на големия бизнес, което прави това правителство и забравя, че всички други съществуват”, коментира Анастасов.

Зам.-председателят на ДПС подчерта, че Петков и Василев имат различни от тези на гражданите разбирания за корупция и демокрация. За тях да си назначиш приятели, роднини, свързани лица в бизнеса не е корупция, да определяш всички финансови ресурси на държавата не е корупция, коментира още Станислав Анастасов.

Той коментира и създадената по предложение на ДПС временна парламентарна комисия, която ще разследва строежа на газовите трасета у нас.

От гласуването се видя, че против разследването на газовите трасета са ПП, БСП и „Възраждане”. Явно това е ценностно хомогенно мнозинство от тяхна гледна точка. Те неколкократно гласуваха заедно против, но въпреки тяхната съпротива предложението ни бе прието. Когато заработи тази комисия, идеята не е да се разследва просто законността. Идеята е да се разследва политическият контекст, в който се случват тези неща, каза Анастасов.

По повод опитите на Кирил Петков да прави внушения по адрес на ДПС за несъществуваща руска връзка, Станислав Анастасов каза: „Говорим за обвързаности, за лъжите на Кирил Петков, който се опита да направи внушение по адрес на ДПС и г-н Пеевски, че по някакъв начин имаме общо с Руската Федерация. Явно накрая ще излезе точно обратното.”.

Кирил Петков има нулева толерантност към чуждата корупция, но не и към своята, не към онази корупция, която по презумпция произтича от властта и от ресурсите, които той управлява, каза още зам.-председателят на ДПС.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност