Интервюта

Халил Летифов: Изходът от тази немощ са предсрочни избори

Изходът от тази немощ са предсрочни избори. Това заяви заместник-председателят на ДПС и на Парламентарната група на Движението Халил Летифов пред БНТ.

Депутатът разкритикува управляващите заради това, че липсват мерки за борба с инфлацията, скъпия ток и природен газ.

„Отказът от диалог, отказът да бъдат чути справедливите искания на един бранш, за да се намерят допирни точки, е най-голямата криза. Категорично диалог няма и накрая да го дамгосаш, че е политически. Не чух нито едно политическо искане от това, което поставя браншът на превозвачите“, заяви Летифов.

"Държавата има възможност да направи много неща, но да чуеш съответния сектор, за който носиш отговорност, ти е вменено по закон и Конституция. Отказът от диалог, е отказ за изпълниш своите задължения", подчерта Летифов.

Според него управляващите не искат да чуят исканията на превозвачите. "Тези управляващи дойдоха със заявката за промяна, а се случва точно обратното - тотален отказ от диалог и незачитане на закона и Конституцията", заяви заместник-председателят на ДПС.

Летифов коментира, че ДПС подкрепя исканията на транспортния протест, че за тол системата също има отказ от дебат, както и че се вижда "дори немощта на държавата да ремонтира пътищата". Халил Летифов смята също, че антикризисният пакет е много закъснял и няма разчети.

Заместник-председателят на Движението припомни, че едно от исканията е да бъде намален акцизът на горивата с 50%, което трябва да бъде разрешено от ЕК. Според Летифов дори да няма нотификация от Европейската комисия, държавата може да намери подход, по който да удовлетвори това искане.

"С поведението на управляващите, с отказа да се свалят розовите очила - има инфлация, енергийна криза, няма нито едно решение. Това поведение се е настанило трайно, а изводът е, че са необходими предсрочни избори. Властта е без посока, без цели и без план", каза той.

На въпроса обаче дали ДПС работи за такива, заместник председателят на Движението коментира: "Управляващите работят за предсрочни избори. Анализирайки поведението на управляващите, ние подхождаме сериозно към всички кризи - ДПС беше в основата на изработване на обща позиция за войната в Украйна. За пореден път затворихме про-НАТО и проевропейската ориентация, управляващите рушат тези политически ценности". Той поясни, че Парламентарната група на ДПС не е достатъчна да събере подписи, за да иска вот на недоверие, иначе повод има за всеки сектор и за цялостно творчество.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност