Интервюта

Рамадан Аталай: България пак получава руски газ, но с 30 евро по-скъп

"Проблемът с енергийните суровини е много сериозен. За разлика от несериозното отношение на управляващите, европейските лидери се опитват да въведат ред във всичко, което се случва. Нашите ръководители, явно от непознаване на суровинната база, която България ползва, изпадат в много тежки ситуации". Това заяви пред БНР депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

"Ако не беше изслушването на Кирил Петров в парламента, той нямаше да разбере, че спирането на петрола и неискането на дерогация от ЕС - да отложим с година-две, за да можем да намерим суровина, която да преработва "Лукойл" или нови източници, нещата щяха да бъдат много сложни", коментира Аталай.

Според него "Булгаргаз" е останал настрани от всички действия, които са предприети след предупреждението от "Газпром", че ще бъдат прекъснати доставките на газ.

"Би трябвало да предприеме пускане на искания към двете газови борси, а се чака последният ден, за да може да се сключи сделка, която всява смут и съмнение, което е реалност. За фирмата МЕТ говоря. Много колеги говорят, че няма как фирмата МЕТ да е по-силна от държавната "Булгаргаз", за да не излезе тя и да оперира на пазара и да не заема тази пазарна ниша, която заема досега в България, а да се включат и други доставчици. В момента България получава пак руски газ, само че по-скъп с около 30 евро", коментира Рамадан Аталай.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност