Интервюта

Джейхан Ибрямов: Управляващите показаха своята немощ

Управлението показа своята немощ. Досега важните въпроси можеха да бъдат решени. Това заяви в ефира на NOVANEWS депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов. По думите му, ако управляващите бяха достатъчно прагматични въпросите за доставката на газ и този за въоръжаването на Украйна, можеха отдавна да са решени.

Те показаха своята немощ и това, че са във властта заради собствените си нужди. Не може да постигнем никакъв сериозен напредък така и да покажем, че сме сериозен член на НАТО", каза Ибрямов.

Вчерашното решение за предоставянето на военно-техническа помощ за Украйна беше единственото възможно. То бе прието със сериозната намеса на Движение за права и свободи. Така се получи най-адекватното решение на Народното събрание, със съответните изброени точки, които са за помощ към Украйна, каза Джейхан Ибрямов.

Опитахме се да имаме адекватно решение, каквото гражданите очакваха. Нашата позиция си остава, че всеки износ на оръжие, е износ на смърт, добави народният представител от ДПС. И обясни, че решението е палиативна мярка.

Колко до това кой е надделял, дали е успял някой да надделее в самите дебати, това не е съществен въпрос, заяви той.

Според Джейхан Ибрямов сега по-важният въпрос е кога ще спре войната и на каква цена.

„Войната води до негативни последици, както за Украйна и Русия, така и за цяла Европа. Трябва да спре тази икономическа агония, която носи последици за всички”, категоричен бе депутатът.

Час по-скоро трябва да продължат преговорите за прекратяването на огъня и постигането на споразумения, допълни Ибрямов.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност