Интервюта

Станислав Анастасов: Налага се опозицията да спасява държавата

Пореден случай, в който опозицията в лицето на ДПС се налага да се намеси, за да стане определено решение приемливо за коалиционните партньори. Така зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов, зам.-председател на комисията по външна политика в НС, коментира вчерашното решение на парламента за предоставяне на хуманитарна, финансова и военно-техническа помощ на Украйна. Благодарение на ДПС решението получи приемлива за всички, включително за партиите от управляващата коалиция, редакция и бе прието с мнозинство от над 200 гласа.

Благодарение на ДПС парламентът прие решение за Украйна, приемливо за всички, включително и за партиите в управляващата коалиция

"За пореден път стана ясно, че това управление няма капацитета да разговаря, да продуцира и да взема решения. При толкова много кризи, като кризата в Украйна е само една от тях, управляващите не са в състояние да говорят, не са в състояние да взимат решения и опозицията се налага да спасява държавата. Това не може да продължи вечно", каза Анастасов в предаването "Денят започва" по БНТ.

На въпрос защо ДПС са спасили управлението, той каза, че е трябвало "да си измием лицето пред света", защото два месеца се чака правителството да предложи някакво решение. Анастасов посочи, че "Демократична България" е единствената партия от управляващите, която е имала решение.

Народният представител от ДПС изрази възмущението си, че правителството не уважи вчерашните дебати в парламента и отсъстваше от пленарната зала.

"Когато стане напечено и критично, българско правителство няма, а това в момента е много сериозен проблем", каза Анастасов. И допълни, че България не е успяла да спаси международния си имидж, щом се е наложило опозицията да се намеси и да инициира диалог между управляващите партньори.

Анастасов смята обаче че хората и бизнесът не искат предсрочни избори, а решение на проблемите си за покачващите се цени на храните, енергията. Искат намеса на държавата в секторите, които се отразяват на загубените работни места.

Вотът на недоверие е безсмислен, когато насреща е група, която има мнозинство, каза още Анастасов.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност