Интервюта

д-р Хасан Адемов: Предупреждавахме, че допълнителната Ковид-добавка трябва да мине през системата на социалното подпомагане

Защо "зеленият сертификат" изкара стотици в сърцето на София днес? "Темата за "зеления сертификат" е ракетоносител на една от политическите партии в българския парламент. Те са организатори на протеста. Всички  български граждани, съгласно Конституцията на България, имат право на протест. Въпросът е той да не ескалира. За съжаление, това, което се случи днес, няма нищо общо със законите на страната и затова отговорността е на организаторите", каза депутатът от ДПС д-р Хасан Адемов за "Денят ON AIR".

Той смята, че ескалацията на напрежението е, за да се подсили идентичността на "Възраждане". "Такъв протест като днешния на хора, които не са съгласни с въвеждането на мерките, виждаме в много европейски страни. "Зеленият сертификат" не предпазва от заболяване, а от разширяване на заболяването - нещо, което е много по-различно, защото когато говорим за въздушно-капкова инфекция, трудно може да се намери мярка, която да изолира напълно всички граждани", допълни д-р Адемов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Народният представител е категоричен, че за да са ефективни мерките, те трябва да се спазват. "Европейската тенденция е да се следи броят на хората, които постъпват в болници, особено тези, които постъпват в интензивното. И затова управляващите днес са приели нов план, където основният критерий за въвеждане на нови мерки е хората в интензивните легла. Остава впечатлението, че ние управляваме кризата, а тя управлява нас. Отдавна е ясно,че Омикрон е този, който заразява бързо", подчерта д-р Хасан Адемов.

От думите му стана ясно, че има болници, в които се лекуват Ковид болни, но трудно може да се намери целият набор от екипировка. "Ваксинационният план е достатъчно амбициозен. Виждаме опашки през имунизационните пунктове. А що се отнася до 75-те лева - става въпрос за всички пенсионери, не само тези, които са над 65 години. И да е ясно, че Ковид добавката няма общо с пенсията", добави той и е категоричен, че заради липсата на комуникация в институциите управляващите са допуснали грешки.

"Ние предупреждавахме, че тази допълнителна Ковид-добавка трябва да мине през системата на социалното подпомагане, за да е ясно, че основният размер на пенсията е еди-колко си, след Нова година обещаните 12,5% ще бъдат еди-колко си, а Ковид добавката ще бъде съвсем отделно нещо. Управляващите решиха заедно Ковид-добавката плюс основната пенсия да бъдат получавани от пенсионерите. И те заживяха с усещането, че това е размерът на пенсията, която трябва да получават", поясни депутатът от ДПС.

ь

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност