Интервюта

Рамадан Аталай: Обучението на правителството продължава много дълго

Недостигът на енергия в целия свят след пандемията и повишаването на икономиката в Азия, в Америка и в Европа, както и недалновидността на лидерите доведе до това състояние, че в момента новото правителство се чуди как и по какъв начин да излезе от създалата се ситуация. Това заяви в предаването „Лице в лице“ на bTV народният представител от ДПС и член на ЦОБ Рамадан Аталай.

По думите му правителството много се е забавило: „Нямат яснота за състоянието в енергетиката, не търсят помощ. Имам чувството, че обучението им продължава много дълго, като че ли са все още в първия въпрос на конспекта, а изпитът вече е утре“.

Проблемът с интерконектора от Гърция е от 12 години, каза още енергийният експерт на ДПС.

„Още в основата, в началото грешката е много голяма – че проектирането и строителството се даде на една проектна компания, а според нас то трябваше да бъде проект между двете държави – Гърция и България. Тогава зад тези фирми щяха да застанат много сериозни банкови институции и щяха да се получават съответните средства и както се построи „Балкански поток”, така щяхме да имаме и Гръцки поток“, отбеляза Аталай.

Според него има проблеми, които правителството няма как да разреши.

„Защото те с безотговорното си самочувствие излязоха и обясниха, че на 31 декември и на 1 януари ще потече газ от тази тръба. Днес обещаха тържествено, че юли месец това нещо ще се случи. Но няма как да се случи, защото за този проект ще са необходими едни допълнителни средства“, заяви Аталай.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност