Интервюта

Мукаддес Налбант: Ако всеки дърпа чергата към себе си, България не я чака нищо добро. Да търсим допирни точки, а не вражда!

Никога не бива да забравяме надписа върху сградата на българския парламент: „Съединението прави силата“. Въпреки, че в политика има много и различни мнения, те не трябва да враждуват, а да се търси общата допирна точка и тя да ни води към това съединение.

Това заяви заместник-председателят в 45-тото и 46-тото Народно събрание и кандидат за депутат на ДПС от Кърджали Мукаддес Налбант в предизборен дебат в предаването „Тази неделя“ по БТВ.

Ако всеки дърпа чергата към себе си, България не я чака нищо добро, добави Налбант.

Тя припомни, че образователната система е пострадала навсякъде по света, но трябва да бъде подготвена за такива кризи.

Не се направи достатъчно, за да се подготвят учителите, родителите. Не мога да си представя как ще се съберат на едно място децата, евентуално ще разпространяват помежду си вируса и ако има заразено дете, то ще бъде отправено да се прибере вкъщи. Родителите трябва да поемат отговорността и да водят на училище децата, само ако са сигурни, че са здрави, смята Мукаддес Налбант.

Не съм изненадана, че ми задавате въпрос за Делян Пеевски. Това е дежурен въпрос. Да, той е виновен, така както ДПС е виновно за всичко. Виновен е за пандемията, виновен е, че няма действащ План за възстановяване и устойчивост, виновен е, че нямаме правителство. Тук не става въпрос за едно лице. А за цяла партия, която е отворила на България вратата по пътя на демокрацията, дала е изключителен принос за влизането в НАТО и ЕС.

Виждала съм г-н Пеевски не повече от три пъти, не се познаваме лично. Но да се отъждествяват глобалните проблеми на страната с едно лице, смятам, че изобщо не е редно, каза още Налбант.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност