Интервюта

Станислав Анастасов: Тези, които говорят от името на избирателите на ДПС, нека първо да покажат, че имат избиратели!

МВР на Радевия Цветанов – Бойко Рашков, активно участва в предизборната кампания и това е факт. Клевети едни партии, тормози активистите им. Това заяви заместник-председателят на ДПС и водач на листата във Видин и Ловеч Станислав Анастасов в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

Анастасов даде и конкретен пример отпреди два дни.

"Наш активист от Видин дари книги за читалища и библиотеки. Веднага след това, заедно с кметовете на селата, бяха привикани от ДАНС и полицията да дават обяснения за купуване на гласове. Нямаше нито един факт, нямаше данни, имаше само анонимни сигнали. Нещо, което много отдавна не сме виждали. Практика от времето на Народна Република България", заяви Анастасов.

И добави: "Рашков се опитва да превърне полицията, която трябва да служи на обществото, в милиция, която обслужва него и кандидата Радев. Ние сме категорични - ще дадем отпор на тези репресии.

Знаете, че в България е делегация на АЛДЕ, ръководена от председателя на Правната комисия на Европейския парламент и тяхната констатация е, че има отстъпление от демокрацията. Показателно е, че Рашков отказа поканата да се срещне с тях“.

Анастасов даде и още един пример със сигнал на активист на ДПС от последните дни.

Активист от друга партия, във видимо нетрезво състояние, в кола без номера, е спрян и обискиран за купуване на гласове пред нашия активист. След което го пускат, както си е в нетрезвото състояние, да си продължи да си кара колата без номера. Очевидно става въпрос за отместване на фокуса - така че да се пречи на едни партии и да се помага на други, категоричен е заместник-председателя на ДПС.

На въпроса имало ли е среща в Цигов чарк, където да се е обсъждала коалиция между ГЕРБ и ДПС, той отговори:

„Категорично такава среща не е имало. Но тук има един много тревожен факт. Затова че вътрешният министър прави анализ на партии дали се срещат. Не разбирам защо МВР се занимава с това.

Мога да ви кажа, че когато направихме голямата среща на площада в Ловеч, ние се срещнахме с Христо Иванов, който също имаше там мероприятие. Срещнахме се и с Кирил Петков, и с Любомир Каримански, и с хора от БСП, които също си правеха мероприятия. Това брои ли се за политическа среща?“

Станислав Анастасов попита трябва ли партиите да се отбягват, за да няма пак правителство след следващите избори. И припомни, че „едни представители на служебното правителство се хвалят, че ще останат до април догодина“.

Не искам да ви описвам какъв ужас предизвиква това в бизнеса и каква цена има това безвремие. Защото България закъснява с Плана за възстановяване, внесе го в недобър вид, оперативните програми, които са жизнено важни за предприемачите, ги няма, а вече изтече първата година от новия програмен период. И най-вече България има нужда от ясна национална цел, заяви Анастасов.

А този, който се притеснява, че партиите си говорят, явно вижда цялата власт като негова, по наследство, добави той.

Анастасов заяви, че целта на ДПС е да стигне до балотаж, а с кампанията си Мустафа Карадайъ „изведе един еталон, за това какъв трябва да бъде президентът като обединител на нацията“.

На въпроса коя столица ще посети Карадайъ най-напред, ако стане президент, заместник-председателят на ДПС припомни, че кампанията на кандидата за президент на ДПС тръгна от Брюксел, така че визитата ще е европейска, „защото там той е сред приятели“.

Водещата попита Анастасов дали са били отблъснати симпатизантите на ДПС с избора на Пеевски да е водач на две листи. Ето какво отговори той:

"Нека да оставят симпатизантите на ДПС сами да преценят. И нека някой друг да не говори от тяхно име. Имали сме в миналото хора, които са се опитвали да говорят от името на избирателите на ДПС. Знаем резултата. Нашите избиратели са мъдри, те уважават тези, които спазват Конституцията, законите на страната и човешките права. Виждате как е посрещнат Пеевски в регионите - като приятел, като човек, помагал на хората в нужда. Виждат го като човек, който има идея как България да стигне средноевропейските стандарти".

Освен това мисля, че нашият избирател не чете толкова активно медиите на кръга „Капитал“. А тези, които имат претенции, че говорят от името на избирателите на ДПС, нека първо покажат, че имат свои избиратели, завърши участието си в предаването Станислав Анастасов.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност