Интервюта

Йордан Цонев: Пеевски е заплаха за Прокопиев и кръга „Капитал“

 Европа вече не мисли за пандемията, а за възстановяването от нея. От първия ден ние, в ДПС даваме пример - как трябва да се ваксинираме, защото това е изходът от ситуацията. А служебният здравен министър Стойчо Кацаров и правителството на Румен Радев пропиляха цялото лято - знаеше се, че сега ще имаме точно такава обстановка, каквато е в момента. Това заяви зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев в "Панорама" по БНТ.

Румен Радев трябваше да свика КСНС и да помоли партиите да постигнат консенсус при него – всички партии да застанем зад една позиция, коментира още Цонев влошаващата се обстановка у нас с разпространението на коронавируса.

„Това е война. Война, която губим. Губим със страшно много човешки животи. Ние сме едни от малкото в Европа, които губим тази война“, категоричен бе Цонев.

„Никого не предизвикваме с номинацията на г-н Пеевски за народен представител. Това е наш избор. Легитимен да го избере е само българският народ“, отговори на въпрос Йордан Цонев.

Ако за Иво Прокопиев, за кръга "Капитал" и за другите им присъдружни огранизации - това е заплаха, да сигурно е така. Защото досега как беше: Избираш Бойко Борисов и получаваш няколко министри на Иво Прокопиев, после пак избираш Борисов и пак получаваш министри на Прокопиев. Сега какво - с избора на ПП в период - пак министри ли ще получим?
Така работи този кръг не откакто Пеевски е в политиката, а откакто аз съм нея. През цялото това време наблюдавам неговата задкулисна дейност, а ДПС е заплаха за него още от едно време, заяви още Йордан Цонев.

„Пандора“ е една голяма лъжа. Г-н Пеевски е многократно проверяван, защото е политик", категоричен бе Йорданов Цонев. И допълни, че корупцията е престъпление, което се доказва само в съда.

Изказване на Кирил Петков от „Продължаваме промяната“ (ПП), че се чувства „морално чист“ за скандала с двойното му гражданство разпали страстите в студиото.

„Незнанието не е довод. Невежеството не е аргумент“, обърна се Цонев към Петков. И заяви: "А кои актове, които сте подписали, трябва да бъдат отменени, ще ви кажем в следващия парламент. Ще ви кажем как назначавате ваши хора.
Не желая да превръщаме този разговор в диалог, но трябваше да покажете малко смирение за това, че сте положил клетва пред президента, която нарушахте от, казвате, незнание.

Тази клетва ще положите и в Народното събрание. Тогава аз лично ще ви попитам „Нарушихте ли я предния път?“, каза още Цонев.

ДПС е партията, която в битка срещу омразата. която издигна думата заедност. Предупреждавахме, че езикът на омраза ще раздели нацията. Предупреждавахме, че войната между институциите ще доведе до кризи и това се случи. Всичко това означава, че не можем да оценим какво означава да правим заедност.
Президентската институция е много е важна - тази институция трябва да бъде медиатор между партиите и между институциите, обобщи Цонев.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност