Интервюта

Доц. д-р Желязко Арабаджиев: Здравните мерки трябва да вървят заедно с икономическите

Здравните и икономическите мерки трябва да вървят ръка за ръка, защото икономическото отражение на Ковид-кризата е това, което много плаши хората. Това заяви доц. д-р Желязко Арабаджиев , кандидат за народен представител на ДПС от 24-ти МИР, в телевизионен дебат по bТV.

Според него мерките трябва да бъдат краткосрочни и дългосрочни. Те трябва да са разписани в 4 категории – индивид, регион, в национален и в международен план.

Смятам, че това, което неваксинираните българи ги плаши, е думата задължителност. Тя се върти в публичното пространство. Според мен трябва да въведем думите – свободно избираема. Това означава ясно да кажем, че хората могат да изберат дали да се ваксинират, като тази потребност трябва да излезе от тях, а не от нашите уста като задължителност, обясни д-р Арабаджиев.

Според него големият проблем през последната година и половина е, че не доминира гласът на големите експерти, които работят по темата  - вирусолози и имунолози.

Трябва да осъзнаем, че не можем да бъдем разделени, а е нужно да сме единни в борбата с коронавируса. Имаше периоди, в които забравихме за пандемията, а тогава трябваше да се подготвим за сегашната вълна. Важно е какви превантивни мерки сега ще вземем за следващите, каза докторът и добави:

„Днес завъртяхме стрелките на часовниците, а на 14 ноември  най-вероятно ще променим и времето“.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност