Интервюта

Участие на Александър Несторов - водач на листата на ДПС в Перник и Атанас Кънчев по БТВ Радио

“ДПС винаги е имала акцент върху малкия и средния бизнес. Изключително важно е този бизнес да бъде поставен в центъра на вниманието. Той е гръбнакът на икономиката.” Това каза в ефира на bTV Radio Александър Несторов - водач на листата на Движението за права и свободи в област Перник. “При така създадената инфлация, която е общоевропейски феномен, разликата при България е, че ние нямаме необходимия ръст на икономиката, който го има навсякъде. Ние не можем да догоним така наречената инфлация. Отваря се ножицата между българския и европейския стандарт още по-широко”, допълни той. 

“Здравната криза доведе до икономическата и инфлацията са един комплекс от три действия, които Министерство на финансите не отчита правилно.” Това мнение изрази Атанас Кънчев, който е представител на гражданската квота на движението. “Инфлацията не кореспондира и с равнището на възнагражденията в обществения сектор. Инфлацията не кореспондира и с възможността на българските граждани да понасят трудностите на настоящата пандемия. Изключително необходимо е ново редовно правителство,  както и парламент да ревизират изцяло погледа върху макроикономическата рамка, която Министерство на финансите според мен не отчита правилно”, каза още Кънчев.

Цялото интервю на водещата Лили Ангелова с Александър Несторов и Атанас Кънчев чуйте ТУК

(БТВ радио; 28.10.2021г.)

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност