Интервюта

Халил Летифов: 46-тото НС не успя да свърши най-важното нещо

Факт е, че 46-тото НС не успя да свърши най-важното нещо - да излъчи свое мнозинство, респективно и правителство, което е поредният провал предвид и 45-тото НС. Това коментира пред БНТ Халил Летифов, зам. - председател на ПГ на ДПС.
Според него, има две неща, от които трябва да си изведем поуки:
Първото е разделителните линии, които се чертаят от всички институции и политическите партии и които не водят до нищо добро - невъзможност за съставяне на правителство, за ясни приоритети и невъзможност да се възстанови диалога. Другото е актуализацията на бюджета, с която по предложение на ДПС бяха приети добавки по 120 лв до края на годината за всички пенсионери, актуализация и увеличаване на пенсиите от 25 декември, допълни Летифов.
Той е категоричен, че ДПС не участва в чертаене на разделителни линии, които са в ущърб на обществото.
Ние всички очакваме указа на президента, с който да разпусне 46-тото НС. В съвсем кратки срокове в следващите 2-3 седмици ще стане ясна позицията на ДПС и не е изключено ние да издигнем кандидати за президент и вицепрезидент, допълни Халил Летифов.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност