slogan21

Интервюта

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев в " Тази сутрин" по БТВ

„Този служебен кабинет е натоварен с много очаквания, повдигнати от Румен Радев. Правителството започна да изпълнява първата си задача – да покаже състоянието на държавата. Трябва да има кадрови промени, но въпросът е какви и как. ГЕРБ направи тотална чистка в държавната администрация дори и на хора, които осигуриха най-добрите години от 2001 до 2009 г. за България“. Това заяви Йордан Цонев от ДПС пред БТВ.

„Много от промените днес са нужни, но има и реваншизъм. По-голямата част от икономическия екип на кабинета са от кръга „Капитал“. Близостта към този кръг води до действия, които понякога не са съвсем чисти. Промяната на областните управители беше абсолютно наложително, но е рано да се дават оценки.

Делян Пеевски няма никакво отношение към Българската банка за развитие и към големите кредити, които тя е отпускала, подчерта в студиото на „Тази сутрин“ по бТВ зам.-председателят на партията Йордан Цонев.

„Нито Делян Пеевски, нито членове на неговото семейство, нито дружества, в които е участвал като бизнесмен не са вземали кредити – от гледна точка на това, че никога не е бил член на управителни съвети, не е бил мажоритарен собственик на дружества. Делян Пеевски няма отношения към тази банка. Миноритарните собственици никога не участват в управлението, те не вземат решения дали се вземат кредити, или не. Аз през годините съм имал различни акции, купени от борсата – какво отношение имам към управлението на дружествата? Купувате си акции от борсата, чакате дивидент и дотам“, заяви Цонев.

„Няма система, която да дава на някого кредити с усмивката на Ахмед Доган. Христо Иванов стъпва на гърба на ДПС, за да влезе в парламента с Росенец, например.

Президентът и Мая Манолова се сетиха за мутрите в политиката 12 години, след като Ахмед Доган предупреди, че мутризацията е най-опасна за държавата. ДПС никога не е била в управление на Бойко Борисов, за разлика на Христо Иванов“, каза още бившият депутат.  

„ДПС няма да прави големи промени в листите за следващите парламентарни избори. Ние искаме връщане на диалога между партиите и програмен кабинет за ускорено развитие. Нито една партия няма сама капацитет да го направи. Това са думи на Ахмед Доган.

Служебният кабинет може да бъде редовен само, ако събере мнозинство в парламента.

Ние от 2017 г. говорим за такъв кабинет. Няма да подкрепим нито един партиен кабинет, а само програмен.

Ахмед Доган уважава Слави Трифонов като успял човек, но не са се срещали повече от 10 години.

С Христо Иванов имаме сходни програми, имат прекрасни икономисти. С Христо Иванов сме говорили в парламента, че е добре да спрем с тази реторика и стъпване на гърба на ДПС, а да обсъждаме програми.

Много добра новина днес е, че левицата се обединява, защото България има нужда от силни политически субекти“, коментира Цонев новината на Епицентър.бг, че лидерите на БСП, на АБВ , на "Движение 21" и Георги Кадиев водят разговори за общо участие на парламентарните избори през юли.

.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност