slogan21

Интервюта

Халил Летифов: Вихрещият се популизъм в 45-ото НС не е в помощ на парламентаризма

Партиите в новия парламент трябва да направят усилие, за да излъчат правителство

"Вихрещият се популизъм в 45-ото Народно събрание не е в помощ на парламентаризма", такава оценка направи на дейността на парламента, който ще приключи на 11 май, зам.-председателят на ДПС Халил Летифов. Той заяви пред БНР, че не е имало воля за промяна в отиващото си НС.

"Основният проблем беше, че диалогът е много тежко разрушен и никой с никого не си говори. ... Колегите от БСП не можаха да съставят правителство с аргумент, че никой не искал да си говори с тях".

Летифов беше категоричен, че партиите в 46-ото НС трябва да направят усилие, за да излъчат правителство.

Зам.-председателят на ДПС коментира, че промените в Изборния кодекс, засягащи българите в чужбина, не са в полза на ДПС, а на българските граждани.

"Очакваме след предсрочните избори да се възстанови диалогът и да се намери вариант между политическите партии за формат, в който да се излъчи правителство", заяви Халил Летифов и добави, че не очаква да е по-лесно съставянето на правителство от новия парламент.

Той беше категоричен, че са необходими предвидимост и сигурност.

Интервюто на Халил Летифов в предаването "Неделя 150" можете да чуете от звуковия файл от ТУК.

(БНР, 09.05.2021)

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност