Интервюта

Участие на зам.-председателя на ДПС Йордан Цонев в "Панорама"

Понякога след нов избор се сменят противниците и съюзниците, и ако погледнем към Европа това е нормална практика. Избирателите искат промяна, но промяна с диалог, това е нашият прочит на изборите", заяви Йордан Цонев от ДПС в студиото на "Панорама".

Той допълни още, че ДПС ще подкрепи тази промяна, без да участва в управлението. "Трите партии, очевидно нямат достатъчно, за да съставят кабинет. Ние казваме, че ще ги подкрепим по определени политики."


"ГЕРБ е токсична партия, защото всяка партия, която приеме във властта, прегръща я и след това изчезва", заяви още Цонев.


"Всички срещу ДСП е политическото битие на ДПС през последните години. Темата "Росенец" е доказателство, че ще има предсрочни избори, появили се тази тема, значи идват избори. Ако ни поканят на разговори ще седнем да говорим, до сега не са ни канили. Ние от 4 години говорим, призоваваме за диалог и казваме, че българският политически живот е в криза, защото няма никакъв диалог между политическите субекти. Предсрочните избори не са неизбежни, вървим с бърза скорост към тях. Ние сме готови за избори. Но от гледна точка на страната, нещата не стоят така. Това ще бъде тежка политическа грешка", предупреди Цонев.


"От Господин Доган знам, че уважава Слави Трифонов като успял човек, шоумен, но знам също така, че той последните години не се е чувал и виждал със Слави Трифонов", каза още Цонев.

Йордан Цонев коментира липсата на Делян Пеевски в листите на ДПС: "Всички наши структури номинираха Господин Пеевски, но след това Господин Пеевски ни уведоми, че неговото лично решение е да не участва в изборите и да не бъде кандидат за депутат. Това е личен избор на Господин Пеевски."

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност