Интервюта

Участие на Рамадан Аталай в "Лице в лице" по БТВ

Управлението на кризата е пълен провал, защото смятам, че всеки от министрите в този кабинет има собствено мнение и аргументи как и по какъв начин, заедно с Щаба, може да се пребори и как да се управлява кризата. Това каза в интервю за предаването „Лице в лице“ по бТВ водачът на листата на ДПС в Пловдив-област Рамадан Аталай.

„Когато влязат в Министерски съвет с тези аргументи, те не могат да преборят политиката и вижданията на премиера. Накратко: като че ли управлението на кризата в България е като онази игра, която гледахме по улиците едно време: тука има, тука няма. С три чашки и една топка. И не се знае от коя чашка ще излезе решението на министър-председателя“, допълни той.
Според Аталай въвеждането на нови противоепидемични мерки от понеделник може да изглежда здравно обосновано, но е трябвало премиерът да вземе това решение преди да започне предизборната кампания.
„Задавам си въпроса какво пречеше да се затвори страната и да се сведе до минимум разболяването и в рамките на 20 дни да се проведе нормален избор. Или се опитваме на ново да бъдем под марша и стъпката на управляващите, за да стигнем до изборните урни, или да не стигнем“, запита кандидатът за депутат от ДПС.
По думите му избирателите недоумяват дали ще има, или няма да избори в крайна сметка.
„България не е единствената, която провежда избори по време на пандемия. И по време на средата на изборите, когато си подготвил своите партньори, захранил си ги, минал си по асфалта, раздал си сакото, изпратил си военния министър да марширува по площадите и изведнъж, когато трябва другите политически формации да стигнат до избирателите си, да си много загрижен за държавата“, посочи Рамадан Аталай.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност