Интервюта

Халил Летифов: Изборите ще трасират пътя на страната, властта не е самоцел за ДПС

„Съмненията, гафовете, скандалите бяха част от политическия пейзаж на работата на парламента през последните четири години, което бие върху авторитета и подронва доверието на българските гражданите. Създава се впечатление, че работата е плод на сделки и промени в последния момент“. Това обобщи пред БНР Халил Летифов, зам.-председател на ДПС и на парламентарната група на ДПС. 

По думите му изборите ще трасират пътя на страната ни и как тя ще се възстанови от кризите, какви приоритети ще се поставят. 

„Изборите са важни, защото предстои нов програмен период, намираме се 30 години след прехода и 10 години след управлението на ГЕРБ... Харченето на парите от Европа трябва да става след сериозен анализ по сектори и целенасочено, за да имаме икономическо развитие“. 

В предаването „Неделя 150“ Летифов допълни: 

„Разделението и между партиите, и между обществото, и между институциите е на критично ниво, опасно и ерозира държавността. Никой няма полза от това... ДПС няма за самоцел участие във властта, за нас властта е инструмент за решаването на проблемите и за решаване на важните въпроси“. 

Според депутата „червената линия за ДПС е липсата на управленска програма, на ясни приоритети и цели“. 

Интервюто с Халил Летифов можете да чуете в звуковия файл от ТУК.

(БНР, 28.02.2021)

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност