slogan21

Интервюта

Хамид Хамид: Трябва да се сложи край на аритметичния модел на управление

По думите на депутата няма нужда от създаването на съдебни франкенщайни

„По численост и качество ДПС има най-силната младежка структура дори в Европа. Затова кампанията в интернет няма да е проблем за партията... Освен че сме набрали хора за секциите, вече имаме и по три резерви“. Това каза пред БНР Хамид Хамид от ДПС и зам.-председател на правната комисия в парламента. 

ДПС е приело процедури и критерии за номиниране на народни представители

„Ще заложим на хора, които споделят идеите на ДПС и либерализма, достатъчно познати в обществото. Но ще заложим и на много млади лица. Кандидатите ще бъдат експерти в различни области... Политиката трябва да е състезание на идеи и програми. Трябва да се сложи край на този аритметичен модел на управление. Три ябълки плюс три круши никога не правят нито шест ябълки, нито шест круши“. 

„Странна“ е идеята за прокурор, който да разследва главния, каза Хамид в предаването „Неделя 150“: 

Висшият съдебен съвет има възможност да контролира главния прокурор по всяко време. Всяко действие или бездействие от страна на главния прокурор ще представлява уронване на престижа на съдебната власт. На това основание ВСС може да се събере за 10 минути и може да отстрани главния прокурор от длъжност. Няма нужда от създаването на подобни съдебни франкенщайни“. 

Интервюто с Хамид Хамид можете да чуете в звуковия файл ТУК

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност