Интервюта

Велислава Кръстева: Не оставка, отстраняване на вицето е изходът от моралната криза (видео)

Велислава Кръстева осъди арогантността в политиката като визира недопустимото поведение на Валери Симеонов. Отношението на движението към овластяването на националисти - фашисти е ясно и категорично, каза тя и припомни, че ДПС е имало решение още преди година за демонтаж от властта на хора, които имат прояви на фашизъм и дискриминация.

"Тупикът обаче, в който изпадна правителството и цялата политическа класа след думите на Валери Симеонов обаче е нещо различно. Затова ние казваме "или, или ... или позор за цялата държава". Също толкова обидно е да се замени темата за отстраняването на Валери Симеонов. Тук не става дума за оставка, става дума за неговото отстраняване от властта, тъй като тази персона е несъвместима с всички демократични ценностно-институционални позиции."

Кръстева подчерта, че отстраняването на вицепремиера не означава предсрочни избори, за което се опасяват управляващите. Депутатката изтъкна, че правителството предприема фиктивни действия и рокади в опит да успокоят обществото и косвено оневинят вицепремиера. Тя беше категорична, че докато правителството и премиерът не направят това, което очаква от тях обществото по отношение на Симеонов, не може да се води сериозен разговор за политики, за бюджет, за мнозинството в НС, за програмата за управление, за разбирането и диалога между политическите партии.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност