Интервюта

Зам.-председателя на ДПС Ахмед Ахмедов: България не може да бъде заложник на един човек без морал

„Не може правителството и България да бъде заложник на един човек, който няма морал“, заяви в предаването „Преди всички“ зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов.

Случаят с изказването на Валери Симеонов към майките на деца с увреждания Ахмедов определи като цинизъм. При гласуването в зала от ДПС няма да подкрепят Симеонов да оглави Националния съвет за интеграция на хората с увреждания. От партията ще предложат този пост да бъде зает от социалния министър.

Според депутата от ДПС липсата на реформи няма да бъде прикрита и от следващи скандали. Той е на мнение, че от началото на това правителство нищо не се прави. Ние не знаем на къде върви България, подчерта Ахмедов и добави:

„България е в трудна ситуация. Правителството е на база на математически сбор, без ясна визия за развитието и бъдещето на нашата родина. С това правителство, което е съставено от хора без ценностна система, проблемите в държавата ще се множат. С всички тези проблеми хората са запознати, защото се сблъскваме всеки ден. Основната вина за това е на ГЕРБ. ГЕРБ с всякакви хитрини се мъчат да задържат тази власт, без да си дават ясна сметка, че рушат държавата и вредят на България. Нашият Централен съвет е много навременен“.

Ахмедов припомни решението от предишния Централен съвет за „демонтаж на властта във всяко ниво“: „Днес ще направим анализ докъде сме стигнали с този демонтаж, ще направим анализ за готовността на нашите структури за избори и ще начертаем и следващи стъпки. /…/ Какви ходове ще предприемем, тези, които трябва да поемат отговорност, смятам, че ще бъдат изненадани“.

„Патриотите трябва да напуснат властта, но ние не сме за участие във властта. За ДПС не е самоцел да участва във властта. За нас е важно каква програма се изпълнява от даденото правителство и накъде върви България“, категоричен е Ахмедов.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл ТУК

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност